Szkolny etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu

W poniedziałek, 20 października 2025r. odbył się szkolny,  I etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Polegał on na rozwiązaniu 30 pytań w postaci testu pisemnego. W tym roku temat przewodni to: „Żywność wysoko przetworzona” (wpływ diety bogatej w żywność wysoko przetworzoną na zdrowie i rozwój chorób cywilizacyjnych np. otyłość, cukrzyca, choroby układu krążenia, choroby autoimmunologiczne, nowotwory). Do konkursu przystąpiło ponad 50 uczniów naszej szkoły. Nad prawidłowym przebiegiem czuwało jury w składzie: pani Magdalena Zadoń i pani Martyna Trafarska. Tegoroczna edycja miała naprawdę wysoki poziom, a najwięcej punktów i tym samym do kolejnego, II, okręgowego etapu przeszło aż 3 uczniów: Małgorzata Kandulska z 5GT oraz z 4GT: Weronika Kowalska i Jan Śliwa.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i trzymamy za nich kciuki w kolejnych etapach.