
Zapraszamy do udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy z zakresu chemii żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności”.
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnej wiedzy dotyczącej m. in:
· Propagowanie i upowszechniania świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywości i żywienia,
· Wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka,
· Bezpieczeństwa żywności i dodatków do żywności,
· Znakowania produktów żywnościowych oraz odpowiedzialności producentów.
Konkurs trwa od 21 V do 10 VI i składa się z dwóch etapów: pisemnego i ustnego (przeprowadzanych on-line)
Dla zainteresowanych Uczelnia organizuje cykl spotkań online, który przybliży tematykę konkursową oraz przygotuje uczestników do udziału w konkursie.
Uczestnictwo w spotkaniach nie jest warunkiem wzięcia udziału w konkursie.
Laureaci konkursu oraz szkoły otrzymają cenne nagrody!
W załączeniu zaproszenie Rektora do wzięcia udziału w Międzyszkolnym konkursie „Jakość i bezpieczeństwo żywności” oraz materiały informacyjne.
Strona internetowa konkursu https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc , gdzie można dokonać zapisu na konkurs oraz spotkania przygotowujące.